Toekomst van de zorg

 

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Een nog steeds stijgende zorgvraag, marktwerking door invloed van zorgverzekeraars en toenemende personeelstekorten zorgen voor oplopende kosten en een hogere werkdruk in ziekenhuizen en poliklinieken.

Ook op digitaal gebied vinden er ontwikkelingen plaats, van de overgang naar E-health systemen tot het inzetten van Big Data. Positieve ontwikkelingen, maar wel tijdrovend. Een extra paar handen kan zo nu en dan enorm welkom zijn. Studentalent helpt graag om uw ambities in de zorg waar te maken. Zo kunt u zich volledig blijven focussen op wat u het beste doet: het behandelen van patiënten.

Zorgadministratie

Door een toename in administratieve processen en complexe vragen in de zorg is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Om administratieprocessen te optimaliseren, is het belangrijk om zowel budget als tijd efficiënt te besteden. Dit blijkt in de praktijk nogal eens een uitdaging, met name binnen de drukke, dynamische omgeving van poliklinieken.

Onze ambitieuze HBO/WO studenten kunnen u in dit administratieve proces uitstekend ondersteunen. Denkt u aan het aanbrengen van structuur, het correct afhandelen van inbound en outbound telefoonverkeer, uitwerken van medische brieven, het te woord staan van patiënten en het invoeren van medische gegevens in het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Big Data

Een ‘buzz woord’ dat meer en meer zichtbaar wordt, zeker binnen de zorg. Ziekenhuizen verzamelen dagelijks veel data via het elektronisch patiëntendossier. Deze waardevolle data kan vervolgens ingezet worden ter verbetering van de zorgkwaliteit. Big data effectief inzetten, vereist echter de nodige aandacht.

Onderzoek toont aan dat zorginstellingen vaak moeite hebben met de selectie van relevante data bij het opstellen van onder andere kwaliteitsrapportages. Studentalent biedt u de hulp van gemotiveerde studenten met zowel een medische als een IT-achtergrond. Zij helpen u graag met het zorgvuldig registreren van alle data, het uitvoeren van analyses en het opstellen van rapportages.

E-Health

In een tijd waarin digitalisering op grote schaal plaatsvindt, wordt er ook binnen de zorg flink geïnvesteerd in nieuwe software systemen. E-health, ofwel zorg via het internet, is sterk in opkomst. Steeds meer aandacht gaat uit naar zogeheten ‘blended care’, waarbij persoonlijke gesprekken gecombineerd worden met online chatmogelijkheden, videogesprekken en online inzage in het persoonlijke zorgdossier.

Nog een stapje verder gaan we met ‘mHealth’; de mobiele variant die patiënten de mogelijkheid biedt om via hun smartphone en/of tablet gebruik te maken van zorg.

Onze met zorg geselecteerde studenten en starters met een medisch gerelateerde studie zijn in te zetten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, pilotprojecten en/of implementatie van E-Health innovaties.

Ondersteuning Poliklinieken

Een polikliniek is een drukke, dynamische werkomgeving. Ingrijpende ICT-projecten, fusies, vergrijzing en een toenemende zorgvraag zijn aan de orde van de dag. Studentalent is al meer dan 20 jaar dé specialist in het bemiddelen van HBO- en WO-studenten en levert slimme, medische studenten om ziekenhuizen en poliklinieken te ondersteunen en letterlijk te ‘ontzorgen’.

De voordelen van werken met Studentalent

  • Bemiddeling van hoogopgeleide medische studenten
  • Maximale flexibiliteit; op- en afschalen van medewerkers naar uw wens
  • Ruime ervaring met flexkrachten in de zorg, waardoor er snel geschakeld kan worden tussen uw vraag en ons aanbod
  • Weinig inwerktijd, analytisch sterke kandidaten die gemakkelijk kunnen schakelen tussen complexe systemen en digitale toepassingen
  • Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Een persoonlijke benadering en maatwerk met een vast contactpersoon per project

 

Studentalent zorg ondersteuning

Drukte op de Poli? Bekijk onze flyer >