Werk en Corona

Door de uitbraak van het Coronavirus is er veel veranderd op de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor heel veel mensen heeft het Coronavirus impact op hun werksituatie: mogelijk is de begindatum van jouw nieuwe baan uitgesteld of zit jij tijdelijk thuis zonder werk. Als bedrijf moet je minderen of juist kampen met topdrukte. Dit is een bijzondere situatie waar jij vragen over kunt hebben.

Ook in moeilijke tijden, zijn we er voor jou.

Vitale sectoren hebben juist snel extra hulp nodig, zoals de zorg, logistiek, schoonmaak en voedselindustrie. Als jij thuis zit zonder werk, proberen wij daarom mee te denken of er nieuw werk voor jou is dat binnen de richtlijnen van het RIVM kan worden uitgevoerd. Voor een deel is dit al goed gelukt en zijn veel mensen gestart bij nieuwe opdrachtgevers.

Ga direct naar de informatie die voor jou relevant is:
- Ik zoek een baan of ben al uitzendkracht 

Vacatures Studentalent


- Ik ben een opdrachtgever  
Ik zoek uitzendkrachten
 

Opdrachtgevers

Er is veel enthousiasme onder onze flexkrachten om zich in te zetten in deze bijzondere tijden en hun steentje bij te dragen.

Wij hebben een poule van 25.000 flexkrachten door heel Nederland. Met onze doelgroep, gericht op studenten en starters, is de inzetbaarheid juist nu groot. Vanwege Coronamaatregelen studeren zij momenteel vanuit huis, wat extra flexibiliteit in werk geeft. Er is dus een grote groep flexkrachten die direct kan starten: voor tijdelijk werk, dagwerk of langere projecten.

Zoekt u (tijdelijk) extra personeel? Wij staan voor u klaar.

U kunt ons hiervoor mailen op offertes@studentalent.nl  of contact opnemen via telefoonnummer 010-270 7090 of één van onze vestigingen op onze contactpagina.

Flexkrachten

Hoe ga je om met ziekte? Hoe staat het met jouw sollicitatieproces? Welke financiële steun wordt geboden? In het volgende stuk beantwoorden wij al jouw vragen.

Heb je toch nog extra vragen? Neem dan direct contact op met jouw eigen vestiging. Als jij niet meer weet welke vestiging dit is, helpen we je graag op het hoofdkantoor via tel. 010- 270 70 90 of via info@studentalent.nl

Vraag & antwoord

COVID-19

Coronavirus

 • Achter de schermen gaan wij door zoals altijd. Veel van onze eigen medewerkers werken vanuit huis en zijn beschikbaar om jouw vragen over werk zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt ons gewoon bereiken zoals je gewend bent, via mail, telefoon en website.

 • Als jij ziek bent en niet kunt werken, dan meld jij je ziek zoals je altijd gewend bent. Heb je last van bijvoorbeeld verkoudheid of een loopneus en je moet preventief thuisblijven, dan zullen we in overleg met de opdrachtgever de mogelijkheid onderzoeken om thuis te werken.

  Heb je twijfels of vragen? Neem contact met ons op. Belangrijk is om hierin altijd het advies van de overheid op te volgen.

 • In de vitale sectoren is het topdrukte en hebben zij juist nu behoefte aan extra personeel. Dit zijn vooral de sectoren logistiek, zorg of voedselindustrie. Wij proberen hierin voor jou passend werk te vinden. Wij houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM om veilig te werken. Denk aan functies als orderpicker, vulploegmedewerker, caissière, verpleeg- of verloskundige, koerier, schoonmaakmedewerker of maatschappelijk/sociale functies als hulpverlener. Samen verzet jij zo belangrijk werk!

  Ben of ken jij iemand met een (afgeronde) zorgopleiding? Geef de tip dat wij in ons netwerk mogelijk wat voor je kunnen betekenen.

 • Ja, je kunt nog gewoon solliciteren op onze vacatures op de website. De sollicitatiegesprekken vinden tijdelijk digitaal plaats, zoals via Skype of Cammio.

 • Wij kijken samen met de opdrachtgever altijd naar de mogelijkheden om jouw werkzaamheden thuis voort te zetten. Soms blijkt dit niet mogelijk. In dat geval proberen wij jou (tijdelijk) werk bij andere opdrachtgevers aan te bieden. Hierbij vragen wij enige flexibiliteit in de taken die jij kunt vervullen - de vraag naar nieuw personeel kan liggen in een branche waar jij normaal niet werkzaam in bent. Jij en Studentalent denken samen actief mee over de opties.

 • De Nederlandse overheid heeft enkele noodmaatregelen opgesteld om bedrijven, ondernemers en werknemers financieel te helpen. Het is afhankelijk van jouw contract of wij hierin wat voor je kunnen betekenen. Een andere mogelijkheid is dat jouw aanvraag via het UWV moet lopen.

  Op dit moment wordt deze nieuwe regeling uitgewerkt. Zodra hier meer over bekend is, zullen we je hierover berichten.

 • Probeer met jouw opdrachtgever te kijken naar mogelijkheden om vanuit huis te werken. Meld dit bij jouw vaste contactpersonen bij Studentalent. Kun je niet thuiswerken? Neem contact met ons op om samen te kijken naar een oplossing.

 • Reiskostenvergoeding die jij al hebt ontvangen, hoef je niet terug te betalen. Wel is het mogelijk dat jouw reiskostenvergoeding tijdelijk stopt in de periode dat jij vanuit huis werkt. Hier wordt rekening mee gehouden bij jouw uitbetaling en hoef je niets voor te doen. Neem contact met ons op voor vragen over jouw specifieke vergoedingen.

 • De Nederlandse overheid geeft aan wat noodzakelijk is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De ontwikkelingen hierin gaan snel. Hierin volgen wij altijd de maatregelen die de overheid stelt: gezondheid is het allerbelangrijkst. Zodra meer bekend is over wanneer jij weer naar kantoor kunt, word jij hierover door ons of jouw directe opdrachtgever geïnformeerd.

 • Als jij al via Studentalent werkt, bieden wij jou gratis toegang tot 100+ online trainingen. Goed voor de zelfontwikkeling, en nog leuk ook! Met onze online tool kun je op eigen tempo een onbepaald aantal cursussen volgen. Om dit aan te vragen, kun je mailen naar info@studentalent.nl . Vermeld hierin jouw volledige naam.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op

Vera Mertens

HR Consultant