Poolmanagement

Door het opbouwen van een pool van flexibele en passende uitzendkrachten krijgt een organisatie precies de juiste capaciteit en skills op het moment dat daar behoefte aan is. Studentalent gaat een stap verder in poolmanagement. Wij creëren een flexibele talentpool van hogeropgeleiden.

Zo bieden wij organisaties de perfecte mogelijkheid om jonge talenten tijdig te werven en te binden door middel van een flexpool. Een groep nauwkeurig geselecteerde flexkrachten die ook interessant zijn voor de toekomst. Die niet alleen nu uitstekend werk verrichten, maar ook een bijdrage kunnen leveren op een later moment. In onze werving en selectie kijken wij naar zachte en harde criteria, zoals  gedrag en houding, studierichting en werkervaring.

Flexibiliteit en zekerheid

Met onze flexpools gaan zekerheid en flexibiliteit hand in hand. De flexpool is afgestemd op uw wensen en eisen, met uitzendkrachten die beschikken over de benodigde skills en passen bij uw cultuur. U beslist wanneer u de flexibele krachten nodig heeft en u kunt dat aantal dagelijks op- en afschalen. Kortom, de juiste medewerkers op het gewenste moment voor u aan het werk.

Een duurzame flexpool

Studentalent stemt met u af welke vaardigheden en beschikbaarheid de flexkrachten moeten hebben en neemt kennis van uw bedrijfscultuur. Door een selectieprocedure op de zachte- en harde skills passen de kandidaten bij uw organisatie. Onze ervaring leert dat u hiermee studenten in uw pool krijgt die zich voor lange tijd aan uw organisatie willen binden.

Gemiddeld werken onze studenten ruim twee jaar in een flexpool, is het ziekteverzuim lager dan 0,2 procent en de ongewenste uitstroom zeer laag. Met onze werkwijze en onze kennis van de doelgroep beschikt u over een duurzame flexpool die u kunt inzetten voor de opvang van pieken en dalen op uw vaste bezetting of op structurele basis.