Slimme studenten zijn sneller ingewerkt

Lees hier alles over onze werkwijze, uitzenden en werving & selectie

Onze werkwijze

Wij weten via verschillende kanalen de juiste kandidaten te bereiken. Via deze kanalen solliciteren zij online, maken een online CV én video sollicitatie. Vervolgens houden wij een persoonlijke screening  en weten wij de perfecte kandidaat te matchen met uw vacature.

Bij meer dan 10 uitzendkrachten binnen uw organisatie, werken wij met onze digitale onboardingstool, waardoor uitzendkrachten al ingewerkt zijn voordat zij bij u beginnen. Alle uitzendkrachten worden deelgenoot van ons online talentplatform. Dit talentplatform biedt uitdagende startersfuncties, traineeships en kortlopende projecten. Tevens staan wij dagelijks met onze uitzendkrachten in contact!

Uitzenden

Wat is uitzenden?

Studentalent is een uitzendbureau voor studenten en young professionals. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Uitzenden betekent ontzorgen. Ons specialisme is het vinden en binden van een schaarse groep aan ambitieuze, hoogopgeleide werkzoekenden. Dit is een kostbaar en tijdrovend proces, dat wij voor onze opdrachtgevers volledig uit handen nemen. Hierbij regelen wij alles rondom het werven van kandidaten tot het beheren van alle administratieve handelingen, ziekmeldingen en evaluaties die hierbij horen. Wij nemen dus ook alle risico’s op ons en ontzorgen ook hierin onze opdrachtgever. Vaak doen organisaties een beroep op een uitzendkrachten als er behoefte is aan een tijdelijke invulling van een positie, zoals een zwangerschapsverlof of in een drukke piek. Onze studenten en young professionals zijn daarnaast ook beschikbaar van structurele opdrachten met een vast dienstverband bij een opdrachtgever als perspectief.

Het uitzenden is en blijft altijd flexibel. Plotseling op- of afschalen is een van onze levensaders. Om dit te kunnen doen, is de stelregel dat de opdrachtgever alleen achteraf de gewerkte uren hoeft te betalen. Ideaal voor de werkgever die geen extra kosten hoeft te maken wanneer er niet gewerkt wordt of iemand tijdelijk nodig heeft, en ideaal voor een student of young professional die graag aan de slag wilt en zich flexibel kan inzetten.  

Waarom uitzenden?

Uitzenden kent veel voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Zo besparen bedrijven kostbare tijd als zij via een uitzendbureau mensen aannemen en kunnen zij de kosten die het werven (bijvoorbeeld adverteren) met zich mee brengen ergens anders aan besteden. Dit doet Studentalent namelijk allemaal! Wij hebben als uitzendbureau een enorme database, gevuld met HBO en WO-studenten en young professionals die wij op elk moment kunnen benaderen. Wij hoeven dus niet af te wachten op sollicitanten die er in een krappe arbeidsmarkt nagenoeg niet zijn. Er kan dus snel contact met kandidaten worden opgenomen die wellicht bij het bedrijf passen. Een ander voordeel is dat een uitzendkracht een langere proefperiode krijgt, zodat beide partijen kunnen kijken of het inderdaad een goede match is en er geen opzegtermijn geldt op het moment dat de inzet afgerond is of niet meer nodig is.  

Het uitzendbureau is altijd de officiële/juridisch werkgever van de uitzendkracht en betaalt diegene dan ook uit. Ook worden alle loonstrookjes en jaaropgaven door het uitzendbureau in orde gemaakt. En wanneer iemand ziek is en ziektegeld moet ontvangen of vakantiedagen wilt opnemen? Dan gaan deze kosten ook via het bureau en betaald de opdrachtgever hier niets voor.  

Werving & Selectie

Naast het uitzenden, kennen wij ook een ander soort dienstverlening, namelijk via Werving & Selectie. Dit is voor een groot deel gelijk aan het proces bij uitzenden, behalve dat de opdrachtgever een kandidaat direct zelf een contract aanbiedt en deze dus niet in dienst van het uitzendbureau treedt. Wij nemen dus het gehele werving en selectie proces op ons, met alle tijdsinspanningen en kosten die daarbij horen. In plaats daarvan vraagt het uitzendbureau een eenmalige vergoeding voor de geleverde inspanning.   

 

Wanneer een bedrijf te weinig tijd heeft om zelf naar nieuw personeel op zoek te gaan of dit niet lukt, nemen zij vaak een bureau in de arm die gespecialiseerd is in het vinden van geschikt personeel. Studentalent regelt alles en de kandidaat kan direct bij het bedrijf zelf aan de slag. Handig toch!  

Ons antidiscriminatiebeleid.