Slimme studenten
zijn sneller ingewerkt

Wie zijn wij

Studentalent is al meer dan 20 jaar de specialist in het bemiddelen van HBO/WO studenten naar parttime werkzaamheden, projecten en uitdagende startersfuncties. Organisaties in heel Nederland slagen er bij Studentalent in om hoogopgeleide werknemers binnen te halen. Hierbij een kort overzicht van hoe Studentalent zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot de specialist van nu. 

Bereken het uurtarief

 • Oprichting Studentalent

  1994

  In 1994 is de Haagse Stichting Werk voor Studenten (HSWS) opgericht door 5 studenten.  Een uitzendbureau van én voor HBO en WO studenten in samenwerking met de Haagse Hogeschool. De eerste opdracht was het leveren van 100 studenten in de zomer van 1994 voor het Beach Pop Festival  in Scheveningen. Uiteindelijk gingen 150 studenten aan de slag tijdens dit evenement.

  Naar aanleiding van deze eerste grote opdracht, is een samenwerking met de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft tot stand gekomen. Hieruit volgde meerdere opdrachten, waaronder het faciliteren van één van de grootste evenementen sinds 1928 met onze studenten: De wereldruiterspelen.

  HSWS werd al snel bekend als uitzendbureau binnen de horeca, callcenters, evenementen, kinderopvang en het onderwijs. 

 • Opening regiokantoren

  2004

  Vanaf 2004  zijn er nieuwe vestigingen geopend in Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven onder de naam Studentalent. Studentalent ontwikkelde zich als specialist op het gebied van bijbanen en startersfuncties binnen het onderwijs en in klantcontact centra.

   

 • Overname door Venturion Investment Group

  2008

  In 2008 is Studentalent officieel overgenomen door de Venturion Investment Group. Op dit moment zond Studentalent circa 2000 studenten per week uit bij opdrachtgevers in het bedrijfsleven en bij de overheid. Studentalent onderscheidt zich van andere uitzendbureaus door het aanbieden van relevante bijbanen aan HBO en WO studenten.  Niet zomaar een bijbaan naast het volgen van een studie, maar een bijbaan in de toekomstige werkomgeving van de student.

  Onder de Venturion Investment Group vallen meer doelgroepspecifieke uitzendbureaus, zoals Uitzendbureau 65 plus, XL Studenten Uitzendbureau, Medipool First en Care First. 

 • Snelst groeiende uitzendbureau in de Flexbranche

  2017

  In 2017 wordt bekend gemaakt dat Studentalent als nieuwkomer in de Fabulous 40, één van de snelst groeiende uitzendbureaus is binnen de flexbranche van het jaar 2013-2015. Studentalent groeide onder meer door de overname van XL Studenten Uitzendbureau in 2014 naar een omzet van 22,2 miljoen in 2015, met Venturion als achterliggende investeerder. 

 • Branchespecialist én overname jobboards stagemotor.nl, zoekbijbaan.nl en startersbanen.nl

  2017

  2017 staat in het teken van een nieuwe bedrijfsstrategie. Met ruim 20 jaar ervaring ontpopt Studentalent zich als terechte arbeidsspecialist in het onderwijs, zorg en klantcontact functies. Het bedrijfsleven weet ons steeds beter te vinden, het aantal vacatures gaat in rap tempo omhoog vanwege de snel groeiende arbeidsmarkt én kandidaten willen graag werkervaring op doen binnen hun studie keuze.

  In het najaar van 2017 neemt Studentalent ook nog eens de bekende job boards zoekbijbaan.nl, stagemotor.nl en startersbanen.nl over. Ook wel bekend onder het label Melon Media.  Het totale kandidatenbestand groeit naar circa 870.000 ingeschreven studenten. 

 • 1994
 • 2004
 • 2008
 • 2017
 • 2017

Onze studenten

Onze studenten zijn HBO en WO opgeleid.
Zij kiezen voor studie gerelateerde banen en werken gemiddeld 20 uur per week.

Onze werkwijze

Wij weten via verschillende kanalen de juiste kandidaten te bereiken. Via deze kanalen solliciteren zij online, maken een online CV én video sollicitatie. Vervolgens houden wij een persoonlijke screening  en weten wij de perfecte kandidaat te matchen met uw vacature.

Bij meer dan 10 uitzendkrachten binnen uw organisatie, werken wij met onze digitale onboardingstool, waardoor uitzendkrachten al ingewerkt zijn voordat zij bij u beginnen. Alle uitzendkrachten worden deelgenoot van ons online talentplatform. Dit talentplatform biedt uitdagende startersfuncties, traineeships en kortlopende projecten. Tevens staan wij dagelijks met onze uitzendkrachten in contact!