Slimme studenten zijn sneller ingewerkt

Wie zijn wij?

Studentalent is al meer dan 20 jaar de specialist in het bemiddelen van HBO/WO studenten naar parttime werkzaamheden, projecten en uitdagende startersfuncties. Organisaties in heel Nederland slagen er bij Studentalent in om hoogopgeleide werknemers binnen te halen. Hierbij een kort overzicht van hoe Studentalent zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot de specialist van nu. 

Oprichting Studentalent

1994

In 1994 is de Haagse Stichting Werk voor Studenten (HSWS) opgericht door 5 studenten.  Een uitzendbureau van én voor HBO en WO studenten in samenwerking met de Haagse Hogeschool. De eerste opdracht was het leveren van 100 studenten in de zomer van 1994 voor het Beach Pop Festival  in Scheveningen. Uiteindelijk gingen 150 studenten aan de slag tijdens dit evenement.

Naar aanleiding van deze eerste grote opdracht, is een samenwerking met de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft tot stand gekomen. Hieruit volgde meerdere opdrachten, waaronder het faciliteren van één van de grootste evenementen sinds 1928 met onze studenten: De wereldruiterspelen.

HSWS werd al snel bekend als uitzendbureau binnen de horeca, callcenters, evenementen, kinderopvang en het onderwijs. 

Onze specialisaties

Onze studenten

Onze studenten zijn HBO en WO opgeleid. Zij kiezen voor studie gerelateerde banen en werken gemiddeld 20 uur per week.

Onze werkwijze

Wij weten via verschillende kanalen de juiste kandidaten te bereiken. Via deze kanalen solliciteren zij online, maken een online CV én video sollicitatie. Vervolgens houden wij een persoonlijke screening  en weten wij de perfecte kandidaat te matchen met uw vacature.

Bij meer dan 10 uitzendkrachten binnen uw organisatie, werken wij met onze digitale onboardingstool, waardoor uitzendkrachten al ingewerkt zijn voordat zij bij u beginnen. Alle uitzendkrachten worden deelgenoot van ons online talentplatform. Dit talentplatform biedt uitdagende startersfuncties, traineeships en kortlopende projecten. Tevens staan wij dagelijks met onze uitzendkrachten in contact!

Uw vacature op Studentalent?

Wij gaan direct voor u aan de slag!