Werkdruk verlagen

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog

Een grote, drukke, warme school midden in de stad Den Haag voelt de gevolgen van het lerarentekort. Om alle kinderen een persoonlijke benadering te kunnen geven, zetten alle betrokken docenten én onze studenten zich 100% in. 

Fijne samenwerking

Wij hebben in eerste instantie een goed, uitgebreid gesprek gevoerd met deze school over de huidige problemen in het onderwijs en de invloed hiervan op de Regenboog. Door de mogelijkheden te bespreken die wij aan de Regenboog te bieden hebben, zijn er een aantal ideeën uitgekomen. Hierdoor kunnen de leerkrachten ontzorgd worden en kan de school werken aan een verlaging van de werkdruk. Door de kandidaatprofielen uitgebreid door te nemen en De Regenboog altijd open en eerlijk te benaderen, is er een heel fijne samenwerking ontstaan.

Maatschappelijk betrokken

“Wij werken graag met Studentalent, omdat zij verder denken dan alleen hun eigen organisatie. Studentalent kan de belangen van de werknemers en werkgevers meenemen in hun eigen keuzes. Daarnaast verkennen zij mogelijkheden om ook een steentje bij te dragen aan het lerarentekort. Zij laten daarmee zien dat zij, naast dat zij een bedrijf zijn en derhalve een verdienmodel hebben, zij nadrukkelijk maatschappelijk betrokken zijn. Dat voelt goed!”