Achterstanden in een razend tempo weggewerkt

Alrijne Zorggroep

Alrijne Zorggroep

Het invoeren van een nieuw elektronisch patiëntdossier brengt heel wat werk met zich mee. Bij Alrijne Zorggroep leidde dat ertoe dat er achterstanden waren ontstaan op de afdeling Zorgadministratie. De oplossing? Een pool slimme medische studenten, die in enkele maanden tijd de achterstand wegwerkten.

Controles uitvoeren en kennis opdoen

De studenten die we bij Alrijne Zorgadministratie aan het werk zetten, waren snel ingewerkt. Ze hielpen de afdeling onder meer bij het oplossen van fouten in de registratie en bij het uitvoeren van controles in het ziekenhuisinformatiesysteem, zodat de verantwoording aan de zorgverzekeraars klopt. Dit was voor de studenten niet alleen een leuke uitdaging, het was ook leerzaam. Want in hun toekomstige werk in de zorg krijgen ze immers ook te maken met DBC’s, zorgfinanciering en alle wet- en regelgeving die daarbij hoort. Tijdens hun werk bij Alrijne Zorggroep deden ze alvast waardevolle kennis op voor de rest van hun carrière!

Florianne van Kempen, Teamleider Zorgadministratie Alrijne Zorggroep

‘’Na de livegang van ons nieuwe ziekenhuisinformatiesysteem heeft Studentalent ons geweldig geholpen met de inzet van studenten bij het wegwerken van achterstanden op de zorgadministratie. Binnen korte tijd werd er een zeer gemotiveerde vaste groep studenten georganiseerd die meteen ingezet kon worden op onze afdeling. Leuk om te zien hoe snel deze studenten zich de kennis en het systeem eigen maakten en tegelijkertijd integreerden op de afdeling. Door de inzet van Studentalent zijn de achterstanden in een razend tempo weggewerkt en kan onze afdeling er weer met een frisse start tegenaan.’’

Ook slimme studenten in uw zorgorganisatie?

Nieuwsgierig geworden? Neem direct contact op. Want ook bij u kunnen onze studenten helpen bij het wegwerken van achterstanden en het op orde brengen van de administratie!

Cookies

Wij gebruiken onze eigen en third-party cookies zodat we beter begrijpen hoe de website gebruikt worden en wij de ervaring op onze website kunnen verbeteren.

Accepteren
Beheren